Historie

Grunnlaget for Norsk Maskin ble lagt allerede i 1939 da Olav Olsen (f. 1906) ervervet Natrud Gård i Båstad (Trøgstad kommune) hvor Hans Ludvik Olsen senere overtok gården i 1972.  I Hans L. sitt eie var fokuset alltid langt frem og det gikk kort tid mellom forbedringer og utvikling av eiendommen og drift. Hans A. overtok i 2014. I en ny tid hvor gårdsbruk er mye mer enn tradisjonelt jordbruk.

Natrud & Veiby AS ble stiftet i 2012, dette for å gjøre det eksisterende samarbeidet tydeligere. Selskapet var da i eie og drift av Hans L. Olsen, Hans A. Olsen, og Hans P. Veiby.

Tidlig i 2015 trådte Jostein Olsen inn og selskapet endret samtidig navn til Norsk Maskin AS.

Sommeren 2016 bygget vi 100m² stor gårdsbutikk i det som tidligere var ungdyrfjøset. Innredning og gulv ble pigget ned, kjørt ut og sluppet igjennom en Red Rhino 3000 og deler av den knuste massen ble kjørt inn igjen for å bli grunnlaget for våres nye butikkgulv.

Vi er i dag en familiebedrift som fortsatt arbeider ut ifra Natrud Gård i Båstad. Vi har fokus på å finne solide og driftssikre produkter som vi med trygghet kan videreformidle i det Norske markedet. Vi søker en ærlig tone med våre kunder hvor man i felleskap finner løsninger som gir merverdi for alle parter.

Agritechnica
-Hans A. Olsen Moen
(foto: Jogeir M. Agjeld)